Varför


Ett effektivt sätt att hindra stöld är att se till att din båt, båtmotor, vattenskoter, snöskoter eller ATV har ett begränsat värde för tjuven.

Ett effektivt sätt att hindra stöld är att se till att båten eller motorn har ett begränsat värde för tjuven. Detta leder oftast till att uppmärksamheten går till ett annat objekt. Den effekten uppnås med Securmark. Märkkoden som appliceras på både båt och motor är omöjlig att avlägsna. Dessutom registreras alla uppgifter om objekten och dess ägare i Securmarks databas. Vid ägarbyte är det därför enkelt att kontrollera ägarförhållanden och på så sätt konstatera om båten är stulen. Ett sätt att undvika förvärv av stöldgods och att förhindra att stulna båtar kan avyttras.

Under de senaste åren har också ett antal fall visat att även utländska tjuvar har fått erfara risken med att stjäla stöldmärkta båtar.

Du får rabatt på försäkringen! Gissa varför…
De flesta svenska försäkringsbolag ger olika typer av förmåner när båten är stöldmärkt. Det är inte ovanligt med en rabatt på 5% eller mer beroende på typ av båt, motor och försäkringsbolag. Anledningen är naturligtvis att båten är mindre stöldbegärlig om den är märkt med Securmark.